Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΜΕ… ΝΕΡΑΝΤΖΙΑ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ (4 ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΥΡΟΣ ΠΑΠΜε νεράντζια, μάρμαρα και αντικυβερνητικά συνθήματα υποδέχθηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές τον πρωθυπουργό στη Σύρο. Η κατάσταση είναι τεταμένη καθώς ακολούθησαν συμπλοκές ανάμεσα πολίτες του νησιού και τα ΜΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκαν δύο μαθητές, ένας αστυνομικός και άλλοι δύο πολίτες, ενώ συνελήφθησαν πέντε άτομα. (Διαβάστε και Δείτε τα 5 συγκλονιστικά βίντεο που ακολουθούν)…



Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Ερμούπολης, όπου περίπου 300 άτομα, ανάμεσα τους μαθητές και φοιτητές και εργαζόμενοι, φώναξαν συνθήματα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και κατά των συνενώσεων στα σχολεία.
Οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς το μέγαρο του ΟΤΕ όπου πήγε ο πρωθυπουργός για να μιλήσει σε τηλεδιάσκεψη με τους φορείς των άλλων νησιών. Εκεί τους σταμάτησαν τα ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές πέταξαν νεράντζια, αλλά και κομμάτια από τα μάρμαρα της πλατείας, και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
 
Οι διαδηλωτές φώναξαν το σύνθημα "Κλέφτες, αλήτες έξω η Ελλάδα από το ΔΝΤ", "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και βαράει το λαό" ενώ οι μαθητές ζήτησαν να μην καταργηθούν τα σχολεία τους. Ως αυτήν την ώρα τα ΜΑΤ παρέμεναν στο κέντρο της Ερμούπολης.
Ως αυτήν την ώρα παραμένουν οι διαδηλωτές στην πλατεία και φωνάζουν συνθήματα για να απελευθερωθούν οι πέντε συλληφθέντες.









ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ  ΣΥΝ
Ανακοίνωση για όσα έγιναν στη Σύρο έβγαλε η περιφερειακή κίνηση "Πολίτες κόντρα στον καιρό" του ΣΥΝ. "Τα ΜΑΤ περιφρουρώντας τη 'δημοκρατία' του κ. Παπανδρέου, εξάντλησαν την πυγμή τους ενάντια στους εκατοντάδες ειρηνικούς διαδηλωτές της πλατείας Μιαούλη στην Ερμούπολη και εμπόδισαν τους εκπροσώπους του φοιτητικού συλλόγου του Πανεπιστημίου Αιγαίου να προχωρήσουν στην αίθουσα που είχαν κληθεί επιλεκτικά οι τοπικοί φορείς", αναφέρει, μεταξύ άλλων.
Παράλληλα, σημειώνει ότι καμία παράταξη της αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου δεν κλήθηκε επίσημα στη σύσκεψη του πρωθυπουργού με φορείς.
Καταλήγει επαναλαμβάνοντας τη θέση του ΣΥΝ υπέρ δημοψηφίσματος για την οικονομική πολιτική.

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα