Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: "ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ"

Δεν διαπιστώνει σκάνδαλο στην υπόθεση του Βατοπαιδίου ο πρώην πρωθυπουργός Κωστας Καραμανλής, όπως τουλάχιστον αναφερει, στην πολυαναμενόμενη επιστολή, που έστειλε στην προανακριτική επιτροπή.

Συγκεκριμένα, επαναλαμβάνει ότι την πολιτική ευθύνη την έχει ήδη αναλάβει από τον Δεκέμβριο του 2008 και πως δεν έχει να προσθέσει τίποτα περισσότερο απ' όσα έχει δηλώσει στο παρελθόν.

«Την πολιτική ευθύνη την ανέλαβα ευθέως, όπως είναι χρέος του εκάστοτε πρωθυπουργού» αναφέρει ο Κ.Καραμανλής, χαρακτηρίζοντας «καθ' όλα νόμιμη» τη διαδικασία των ανταλλαγών με τη Μονή Βατοπαιδίου.

Παράλληλα, επικαλείται τις δύο εκθέσεις του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών και δύο ανεξάρτητων ξένων οίκων, υποστηρίζοντας πως δεν προκύπτει από πουθενά ζημία για το ελληνικό Δημόσιο, ούτε προκύπτουν επιλήψιμες συμπεριφορές πολιτικών προσώπων ή ποινικές ευθύνες. Στο σημείο αυτό κάνει λόγο για «επιεικώς περίεργη αποσιώπηση» αυτών των εκθέσεων, και αφήνει αιχμές για το γεγονός ότι μόλις τώρα ζητείται η διενέργεια επιπρόσθετων εκτιμήσεων.

Αναφερόμενος στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Λίμνης Βιστωνίδας, ο τέως πρωθυπουργός σημειώνει ότι αυτό είχε καθοριστεί πριν από τον Μάρτιο το 2004, δηλαδή επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ.

«Εύχομαι και ελπίζω η υπό την προεδρία σας επιτροπή να αναζητήσει την αλήθεια. Και πάντως να αποφύγει μικροκομματικές σκοπιμότητες, τη σπίλωση προσωπικοτήτων και την απόπειρα κατασκευής επικοινωνιακών τεχνασμάτων» καταλήγει ο Κ.Καραμανλής.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα