Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

Στη σαφή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός στο Ερζερούμ, αλλά και στην πορεία της εκστρατείας για το ευρωομόλογο και στην ανάγκη για στήριξη των αδύναμων, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος τον Γιώργο Παπανδρέου, στο Προεδρικό Μέγαρο. Τι είπαν και τι σχολιάσαν για τα οικονομικά προβλήματα και την Ευρώπη, οι δύο άντρες αναλυτικά...
 "Βρισκόμαστε σε προσπάθεια μεγαλύτερης προσέγγισης, με τις γνωστές δυσκολίες και προκλήσεις, τα χρόνια ζητήματα, αλλά με κοινή βούληση...", σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία. "Ήσασταν όμως πολύ σαφής στο λεξιλόγιο που χρησιμοποιήσατε", σχολίασε ο Πρόεδρος, για να συνεχίσει ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι "είναι το καλύτερο, για να έχουμε μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας και να μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν".

    Αναφερόμενος στην προσπάθεια εξασφάλισης της απαιτούμενης συναίνεσης για την έκδοση ευρωομολόγου, ο Γιώργος Παπανδρέου συνέδεσε άμεσα την συζήτηση για την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση, με τα ελληνικά συμφέροντα.

    "Η ουσιαστική διακυβέρνηση στην Ευρώπη θα συμβάλλει πολύ στην σταθερότητα και θα βοηθήσει την Ελλάδα ώστε να κάνουμε αλλαγές για ένα κράτος δικαίου, γιατί αυτό ζητάει ο ελληνικός λαός", δήλωσε και πρόσθεσε: "Ένα κράτος ευνομίας, δικαιοσύνης, όπου όλοι συνεισφέρουν με τις δυνατότητές τους, με ισότιμο τρόπο και πραγματικά μια πορεία ανάπτυξης για τη χώρα".

    "Και μια βοήθεια για τους αδύναμους", παρενέβη ο κ. Παπούλιας. "Ακριβώς", απάντησε ο κ. Παπανδρέου και έκανε λόγο για "βασική προσπάθεια" της κυβέρνησης να ενισχυθεί το κράτος πρόνοιας, το οποίο ήταν "ανοργάνωτο, χαώδες, πελατειακό".

    *** Το απόγευμα, θα συνέλθει το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, υπό τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα. Θέματα του Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών, αναμένεται να αποτελέσουν οι τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή, ειδικότερα Τουρκία, Κυπριακό, Δυτικά Βαλκάνια και Μέση Ανατολή.

    *** Ο κ. Πεταλωτής, ανακοίνωσε ότι εντός του μήνα θα υπάρχει μια προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τα εθνικά θέματα, όπου ο πρωθυπουργός θα κάνει με τον «ευκρινέστερο και αναλυτικότερο» τρόπο ενημέρωση για τα εθνικά θέματα.
 

www.psema.gr - Πηγή: ΑΠΕ

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα