Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

ΥΠΕΒΑΛΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Ο ΓΓ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Την παραίτησή του υπέβαλε στην υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κυρία Λούκα Κατσέλη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Δημοσθένης Δασκαλάκης. Οι λόγοι δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί, ενώ μέχρι στιγμής η κυρία Λούκα Κατσέλη δεν έχει κάνει αποδεκτή την παραίτηση του γενικού γραμματέα.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δασκαλάκης επιμένει στην απόφασή του.


Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο κ. Δασκαλάκης επικαλέστηκε διαφωνίες με την εφαρμογή Κοινοτικών προγραμμάτων και η κυρία Κατσέλη καταβάλλει προσπάθειες για να μεταπείσει τον συνεργάτη της.

«Εγείρεται σοβαρό πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση» λέει η Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας πως είναι η δεύτερη παραίτηση γενικού γραμματέα μέσα σε λίγες ημέρες και για παρεμφερείς -όπως φαίνεται- λόγους και ζητά εξηγήσεις.

«Η υποβολή παραίτησης από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Δ. Δασκαλάκη εγείρει σοβαρό πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καθώς είναι η δεύτερη παραίτηση Γενικού Γραμματέα μέσα σε λίγες ημέρες» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

«Αν, μάλιστα, οφείλεται σε παρεμφερείς λόγους που αφορούν χρηματοδοτήσεις από κοινοτικά προγράμματα, όπως και η παραίτηση του Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Αχ.Μητσού, το πράγμα γίνεται ακόμη σοβαρότερο. Η κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει άμεσα την κατάσταση που δημιουργείται.»

»Δεν μπορεί, σε τόσο δύσκολες ώρες, ούτε να χάνονται κοινοτικοί πόροι, ούτε να καρκινοβατούν κοινοτικά προγράμματα. Σε κάθε περίπτωση, απαιτούνται πλήρης διαφάνεια και εξηγήσεις για τα θλιβερά αυτά φαινόμενα» καταλήγει η ΝΔ.


www.psema.gr - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση:

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Αρχική σελίδα