Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

"ΨΗΝΕΤΑΙ" η νέα τρόϊκα του ΠΑΣΟΚ

Πανικός έχει δημιουργηθεί στο ΠΑΣΟΚ με τις πολιτικές κινήσεις και πρωτοβουλίες τριών ιστορικών στελεχών του Κινήματος: Κώστα Σημίτη, Γιώργου Φλωρίδη και Αλέκου Παπαδόπουλου. Αν οι τρεις πολιτικοί καταλήξουν σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα που θα απευθύνεται σε όλο το φάσμα του κεντροαριστερού χώρου, τότε το ΠΑΣΟΚ θα έχει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα –από αυτό που έχει τώρα- στις προσεχείς εκλογές.
Του Κώστα Χαρδαβέλλα




Παρόλο που οι συζητήσεις των τριών πολιτικών γίνονται με άκρα μυστικότητα και σε χώρους άγνωστους μέχρι σήμερα, από συνεργάτες τους διαρρέουν οι εξής πληροφορίες:

Η πρωτοβουλία έχει ξεκινήσει από τον Γιώργο Φλωρίδη. Ο Κώστας Σημίτης δεν δείχνει μέχρι τώρα διάθεση να μετάσχει ουσιαστικά στην Κίνηση και προτιμά να κερδίσει χρόνο προκειμένου να δει ποιες θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις από τον Σεπτέμβριο και μετά. Δεν βάζει θέμα ηγεσίας, αλλά δεν θα ήθελε να εμφανιστεί ως διασπαστής του ΠΑΣΟΚ με τη δημιουργία ενός κόμματος μέσα από το κόμμα, του οποίου έχει διατελέσει και πρόεδρος, μετά την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου.

Αντίθετα, ο Αλέκος Παπαδόπουλος, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα, δείχνει ουσιαστικό ενδιαφέρον για μια νέα πολιτική κίνηση, χωρίς κι αυτός να βάζει θέμα ηγεσίας (στην κίνηση αυτή).

Στο γραφείο του στο Φάληρο γίνονται πολύωρες συζητήσεις και πολιτικές ζυμώσεις προς την κατεύθυνση ενός νέου πολιτικού φορέα, που θα μπορεί να φέρει και μια νέα πολιτική πλατφόρμα διαπραγματεύσεων με την τρόικα, καθώς ο κ. Παπαδόπουλος είναι από τους πιο πετυχημένους υπουργούς Οικονομικών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος ο κ. Φλωρίδης από τους πιο σοβαρούς και υπεύθυνους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, χωρίς και ο ίδιος να βάζει θέμα προσωπικής προβολής στο νέο φορέα, έρχεται σε επαφή -πέραν των κκ. Σημίτη και Παπαδόπουλου- με αξιόλογα, έντιμα και επιτυχημένα πρόσωπα της ελληνικής κοινωνίας, με στόχο να στηρίξουν και να μετάσχουν στον νέο πολιτικό φορέα.

Οπωσδήποτε, ότι κι αν συμβεί με το θέμα αυτό, η Κίνηση δεν θα εμφανιστεί νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο, ένα μήνα καταλυτικό για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ετικέτες , , ,

2 σχόλια:

Τη 2 Ιουλίου 2011 στις 5:34 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Μιχάλης Πυρουνάκης είπε...

- Με μια απλή, ανοιχτή ματιά στ’ αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και ειδικά των αποτελεσμάτων των τελευταίων δημοτικών εκλογών, διακρίνει καθένας την ανάγκη δημιουργίας νέων πολιτικών σχημάτων, να κραυγάζει.
Βέβαια, όχι -προς Θεού- από Σημίτηδες που τους αξίζει πρώτα απ’ όλα εδώλιο. Απ’ άλλους πολλούς ναι

 
Τη 3 Ιουλίου 2011 στις 6:36 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

η Συνταγη δοκιμασμενη το γλυκο απέτυχε..αρα πετάγεστε στο καδο απορριματων και οχι φυσικα στο μπλε καδο της ανακυκλωσης

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα