Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΘΕΜΑ ΗΓΕΣΙΑΣ θέτουν οι "Αγανακτισμένοι" του ΠΑΣΟΚ

(Σε απομόνωση ο Γιώργος ) Κόλαφος στην κυβέρνηση οι παραιτήσεις Φλωρίδη, Νασιώκα. Καταιγιστικοί είναι οι ρυθμοί των γεγονότων μετά τις παραιτήσεις και πλέον είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εσωκομματικές εξελίξεις να προλάβουν τον ανασχηματισμό! Τη στιγμή που ο πρωθυπουργός εισέπραττε τη μία μετά την άλλη τις αρνήσεις των στελεχών του να συμμετάσχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα, με πρωτοβουλία της Βάσως Παπανδρέου, κυκλοφόρησε κείμενο με το αίτημα άμεσης σύγκλησης της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, το οποίο υπέγραψαν δεκάδες βουλευτές. Επειτα από αυτή την πρωτοβουλία αποφασίστηκε η σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στις 16:00 το μεσημέρι.


Για "κενό διακυβέρνησης", έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιντζέρης, ο οποίος ζήτησε από τα κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Βόμβα» και από τον κ. Νίκο Σαλαγιάννη ο οποίος αφήσε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι η χώρα δεν κυβερνάται.

Οπως είπε αναλυτικά ο βουλευτής Καρδίτσας του ΠΑΣΟΚ, υιοθετώντας το αίτημα για σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ: «Δεκαοκτώ μήνες τώρα πάμε από το κακό στο χειρότερο. Εγώ δεν δίνω ψήφο αν δεν πειστώ ότι θα τα βγάλουμε πέρα και ότι θα είμαστε φερέγγυοι απέναντι στο λαό που μας ψήφισε».

Το Μέγαρο Μαξίμου από την πλευρά του κατηγορεί τους βουλευτές για επιχειρούμενη αποστασία την ώρα που η χώρα κινδυνεύει με πτώχευση.

Παραιτήσεις Φλωρίδη, Νασιώκα
Είχαν προηγηθεί οι παραιτήσεις των βουλευτών κ. Φλωρίδη και Νασιώκα από το αξίωμά τους και οι βαριές εκφράσεις τους για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Εμφανώς συγκινημένος, ο βουλευτής Εκτωρας Νασιώκας ανακοίνωσε την παραίτησή του από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής λέγοντας πως η κυβέρνηση «αυτογελοιοποιήθηκε» με όσα έγιναν τα τελευταία 24ωρα.

Αναλυτικά ο κ. Νασιώκας είπε «Με την σημερινή μου παρουσία στην Βουλή που είναι η τελευταία, θέλω να απευθυνθώ από καρδιάς σε όλους τους συναδέλφους και να πω ότι θα υποβάλλω την παραίτησή μου στο προεδρείο. Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω ώστε να ανατραπεί η αδιέξοδη πορεία. Εχθές, το πολιτικό σύστημα αυτογελιοποιήθηκε. Ενώ η χωρά οδηγείται σε επικίνδυνους δρόμους και το μέλλον το παιδιών μας είναι μαύρο, οι ηγεσίες των δύο κομμάτων εξακολουθούν να υπηρετούν το λαϊκισμό. Θα τιμήσω την ψήφο των συμπολιτών μου».

Ο κ. Λοβέρδος που βρισκόταν στην αίθουσα της ολομέλειας είπε «είμαστε υποχρεωμένοι να μείνουμε όρθιοι… η χώρα θα βρει το δρόμο της χωρίς να υπάρξει το παραμικρό κενό».


«Τιμώ το Κίνημά μας και τους αγώνες του, αλλά στη συγκεκριμένη, οριακή για τη χώρα, στιγμή, το Εθνικό Χρέος ηττήθηκε από το αρχηγικό και κομματικό συμφέρον. Έτσι, με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών, υποβάλλω την παραίτησή μου από βουλευτής», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Φλωρίδης.

Παραιτούμενος ο βουλευτής Κιλκίς, καταλογίζει σε όλα τα κόμματα, αδυναμία στοιχειώδους συνεννόησης για την αντιμετώπιση της κορυφούμενης εθνικής κρίσης, καθώς, όπως λέει, «οι μονοκομματικού χαρακτήρα προσπάθειες, έστω και με πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής, αδυνατούν να ολοκληρώσουν τη δύσκολη σημερινή αποστολή» και οι εκλογές, «παρότι αποτελούν πάγια και αναντικατάστατη δημοκρατική διέξοδο, στην ιδιαίτερη περίοδο που διανύουμε, εγκυμονούν σοβαρό κίνδυνο για την οικονομική βιωσιμότητα της χώρας».

Ειδικότερα για την κυβέρνηση, ο κ. Φλωρίδης της χρεώνει «λανθασμένες επιλογές στην οικονομία και στο κράτος, με αδυναμία συνολικού σχεδιασμού, με εμφανώς άνιση και άδικη κατανομή των βαρών και πρωτοφανή αναποτελεσματικότητα». Όσο για τη Νέα Δημοκρατία, αναφέρει ότι «με πρωτοφανείς για την φυσιογνωμία συντηρητικού κόμματος εξουσίας, επιλογές, και ακολουθώντας τα χειρότερα πρότυπα αντιπολίτευσης, επένδυσε στη φθορά της κυβέρνησης, με έπαθλο τον κίνδυνο καταστροφής της χώρας».

«Τις τελευταίες μέρες, ορισμένες πρωτοβουλίες για εθνική συνεννόηση, ώστε να υπάρξει πολιτική σταθερότητα, δημιούργησαν την εντύπωση ότι αυτή θα μπορούσε να επιτευχθεί. Στην κατεύθυνση αυτή, θα μπορούσε να συμβάλλει αποφασιστικά ΜΟΝΟΝ ένα μεταβατικό σχήμα Εθνικής Σωτηρίας, με την απαραίτητη συμμετοχή των δύο βασικών πολιτικών δυνάμεων της χώρας (…) Δυστυχώς οι ηγεσίες των δύο βασικών πολιτικών κομμάτων, στάθηκαν για μία ακόμη φορά κατώτερες των εθνικών περιστάσεων, με πολιτικά ασυγχώρητο τρόπο. Αντί του Εθνικού Συναγερμού, επικράτησε η λογική της κομματικής προσποίησης, των πολιτικών προφάσεων, των υστερόβουλων υπολογισμών και των στενοκομματικών πιέσεων. Δεν υπήρχε χειρότερος τρόπος να πιστοποιηθεί το τέλος ενός φθαρμένου και απερχόμενου πολιτικού συστήματος» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Φλωρίδης.

Τη θέση του κ. Φλωρίδη θα καταλάβει ο πρώτος επιλαχών στο Νομό Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης.

Ετικέτες , , , , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα