Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΓΙΩΡΓΟΣ: Δημοψήφισμα για το αν θα πάει ή όχι σε εκλογές!

(Ανάλυση) Eκλογές μέσω δημοψηφίσματος. Αυτό τον δρόμο δείχνει διατεθειμένος να ακολουθήσει ο Γ.Παπανδρέου, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στο υπουργικό συμβούλιο. Επισήμως "παγώνει" τα σεναρια για πρόωρες εκλογές ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, αλλά είπε ότι "επιθυμεί να αξιοποιηθεί ο θεσμός του δημοψηφίσματος για τις μεγάλες αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση και ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών να φέρει άμεσα τις ρυθμίσεις".


Αν χάσει στο δημοψήφισμα η θέση που θα υποστηρίξει επίσημα, θα παραιτηθεί και θα πρoκηρύξει εκλογές. Αν κερδίσει, προχωρά ακάθεκτος και ανενόχλητος. Το δημοψήφισμα φυσικά θα είναι του τύπου "Ευρώ ή δραχμή" "πτώχευση ή Μνημόνο" κλπ

Ο κ. Παπανδρέου επιμένει στη λογική των συναινέσεων ωστόσο όπως είπε δεν θα φέρει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στη Βουλή με πλειοψηφία 180 ψήφων για μην δώσει την εντύπωση ότι θέτει εκβιαστικά διλήμματα.

Αντιθέτως κάλεσε όλα τα κόμματα της Βουλής αν επιθυμούν να σχηματίσουν ομάδες εργασίας και να κλείσουν τη διαπραγμάτευση μαζί με την κυβέρνηση.

Ιδιαίτερη κριτική στα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου, αλλά και στο δημοψήφισμα ήταν η Μ.Ξενογιαννακοπούλου η οποία δήλωσε αρνητική σε λογικές δημοψηφισμάτων και εκβιαστικών διλημμάτων, ενώ τάχθηκε κατηγορηματικά αντίθετη στη μείωση του αφορολόγητου και στην οριζόντια μείωση μισθών σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Μάλιστα, κατέληξε, λέγοντας πως πρέπει η κυβέρνηση να στείλει μήνυμα ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο.


Για την πλειοψηφία των υπουργών το θέμα του αφορολόγητου φάνηκε πως αποτελεί κόκκινη γραμμή, ενώ μπροστά σε όλες αυτές τις αντιδράσεις φαίνεται πως και ο υπουργός Οικονομικών είναι έτοιμος να κάνει πίσω. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως είναι ανοιχτός σε εναλλακτικές προτάσεις αναφορικά με τα μέτρα που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο, αλλά με μέτρα και προτάσεις ισοδύναμα με εκείνα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ετικέτες , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα