Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

ΘΕΛΟΥΝ να χρεώσουν τις εκλογές στη ΝΔ

(Πολιτική Ανάλυση) Ο σχεδιασμός ήταν εξαιρετικά προσεκτικός. Ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης παραχώρησε συνέντευξη σε μια κυριακάτικη εφημερίδα, δηλαδή στην αγορά αναγνωστών που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη κυκλοφοριακή διάχυση του περιεχομένου. Η εφημερίδα ήταν η...

«Real News» του Νίκου Χατζηνικολάου, που κινείται στον χώρο της Κεντροδεξιάς. Η κεντρική στόχευση, σαφής: Μια επίθεση σε βάρος του Αντώνη Σαμαρά. Και… στην ούγια, η «ενοχοποίηση» της Νέας Δημοκρατίας για το ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες εκλογές, που η Κυβέρνηση απορρίπτει δημοσίως, φαίνεται ωστόσο ότι προετοιμάζεται γι’ αυτές παρασκηνιακά.

«Όποιος οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές αυτή τη στιγμή, είναι σαν να της δίνει την τελευταία σπρωξιά στον γκρεμό», είναι η φράση-κλειδί από τη συνέντευξη του Γιάννη Ραγκούση. Η Κυβέρνηση διαψεύδει σε όλους τους τόνους ότι οι εκλογές περιλαμβάνονται στον πολιτικό σχεδιασμό της. Και την ίδια ώρα, το «Έθνος της Κυριακής»… αποκαλύπτει και την ημερομηνία διεξαγωγής τους, στις 24 Ιουλίου, εφόσον οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

«Ο Αντώνης Σαμαράς βάζει το προσωπικό, μικροκομματικό συμφέρον του πάνω από το εθνικό», συνεχίζει ο Γιάννης Ραγκούσης. Αυτή θα είναι και η βασική κατηγορία που σχεδιάζει να εκτοξεύσει το ΠΑΣΟΚ κατά του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Το Μέγαρο Μαξίμου δηλαδή, θα παρουσιάσει τον Γιώργο Παπανδρέου ως τον «υπεύθυνο ηγέτη», που αναλογιζόμενος την κρισιμότητα των στιγμών δεν επιθυμούσε τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών, «εξαναγκάστηκε» ωστόσο από τη στάση της Αντιπολίτευσης.

Μια επικοινωνιακή προσέγγιση, που δεν φαίνεται να συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες να… πείσει μια κοινωνία κουρασμένη από τους επικοινωνισμούς, την Κυβέρνηση και το Μνημόνιο.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση:

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Αρχική σελίδα