Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

ΓΙΩΡΓΟΣ: "ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ πείτε το ΤΩΡΑ"

(Τελεσίγραφο προς υπουργούς) Ξεκάθαρο μήνυμα να μελετήσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και να δηλώσουν εγκαίρως τις διαφοροποιήσεις τους θα απευθύνει ο πρωθυπουργός προς τα μέλη της κυβέρνησης στο κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο που ξεκίνησε στις 2.00 μ.μ, με θέμα το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής σταθερότητας.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Εθνους, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να "δείξει" το φως στο βάθος του τούνελ, να αποδείξει πως οι θυσίες πιάνουν τόπο. Και θα καθησυχάσει τα στελέχη του πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δουν κάποιον... επίτροπο της Ενωσης στα υπουργεία τους να τους λέει τι να κάνουν.

Για να βγει, όμως, το πρόγραμμα ο Γ. Παπανδρέου θα επισημάνει την ανάγκη να υπάρχουν ενότητα και αποφασιστικότητα. "Να πιστέψουμε πρώτα εμείς πως κάνουμε το σωστό, αλλιώς πώς θα μας πιστέψουν οι πολίτες" λένε χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του. Θα καλέσει, λοιπόν, τους υπουργούς να μελετήσουν το πρόγραμμα και αν έχουν βασικές διαφωνίες να διαχωρίσουν τώρα τη θέση τους. Να καταθέσουν αντιπροτάσεις με ισοδύναμα οικονομικά αποτελέσματα ή να περιγράψουν μια άλλη οδό. Γιατί το διακύβευμα δεν είναι θεωρητικό. Αν η χώρα μας δεν πάρει την πέμπτη δόση, τότε στις 15 Ιουλίου θα κηρύξει στάση πληρωμών.

Αν το εγκρίνουν θα τους καλέσει να εφαρμόσουν τη συμφωνία χωρίς δεύτερες σκέψεις και, το κυριότερο, να βγουν και να την υπερασπιστούν. "Οι συγκρουόμενες δηλώσεις, οι εξαιρέσεις και άλλου τέτοιου είδους τακτικές, όπως οι διαρροές, κάνουν κακό στην προσπάθειά μας, κάνουν κακό στον τόπο" θα πει χαρακτηριστικά. Στο σημείο αυτό θα είναι ιδιαίτερα αυστηρός.

Θα επισημάνει πως ο ίδιος δεν δίστασε να διαγράψει τέσσερις βουλευτές επειδή δεν ψήφισαν κρίσιμα νομοσχέδια. "Δεν γίνεται υπουργοί να διαφοροποιούνται" εξηγούν οι συνεργάτες του. Ο πρωθυπουργός έχει στα χέρια του διάφορα σχέδια για το επόμενο σκέλος της παρέμβασής του. Αλλα περιλαμβάνουν ευθεία "παράκληση" σε όσους διαφωνούν να το πουν και να κάνουν στην άκρη και άλλα διαβεβαιώσεις πως "μαζί θα προχωρήσουμε".

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση:

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Αρχική σελίδα