Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011

Διόρθωση όχι ΑΠΟΡΡΙΨΗ του μνημονίου ζητά ο Σαμαράς

Ούτε και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς πρωτοτύπησε. Τράβηξε την "κόκκινη γραμμή" (βλέπε Ζάππειο ΙΙ) την οποία φαίνεται ότι θα ακολουθήσει μέχρι τέλους: απέρριψε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της κυβέρνησης και δήλωσε κατηγορηματικά ότι "η μόνη συστράτευση που έχει νόημα, είναι για τη διόρθωση του λάθους και την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου". (όχι την απόρριψη του μνημονίου).  Στη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς κατηγορεί τον κ. Παπανδρέου ότι...


"δεν κατανόησε τη λογική και τα μέτρα που προτείναμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας και βάζει νέους φόρους πάνω στους ήδη μεγάλους φόρους" και κλείνει την συζήτηση περί συναίνεσης πριν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου λέγοντας ότι "τέτοια πολιτική, που βαθαίνει την κρίση, η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να προσυπογράψει".

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της ΝΔ:
«Δεκατρείς μήνες μετά την ψήφιση του Μνημονίου, ο Πρωθυπουργός έκανε σήμερα διάγγελμα, για να πει τα… ίδια που είχε πει και τότε
Η πολιτική εκείνη απέτυχε! Η ίδια συνταγή συνεχίζεται!
Στο ίδιο αδιέξοδο βρίσκεται η χώρα. Η αξιοπιστία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης έχει ήδη κριθεί από τα αποτελέσματά της.
Είναι, επίσης, φανερό ότι ο κ. Παπανδρέου δεν κατανόησε τη λογική και τα μέτρα που προτείναμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Βάζει νέους φόρους πάνω στους ήδη μεγάλους φόρους, τους φορτώνει στους ίδιους ώμους και νομίζει ότι έτσι κάνει τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.
Τέτοια πολιτική, που βαθαίνει την κρίση, η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να προσυπογράψει. Ξέρω ότι η ελληνική κοινωνία ζει με αγωνίες και αβεβαιότητα.
Ξέρω ότι οι Έλληνες θέλουν να μείνω όρθιος και να κάνω τις σωστές επιλογές. Ξέρω ότι η συστράτευση πρέπει να δίνει προοπτική και αισιοδοξία.
Γι’ αυτό και η μόνη συστράτευση που έχει νόημα, είναι για τη διόρθωση του λάθους και την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου».

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση:

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Αρχική σελίδα