Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΟΡΙΣΤΙΚΟ "ΟΧΙ" στη συναίνεση από Σαμαρά

Δεν κάνει βήμα πίσω. Παρά τις συνεχείς νύξεις του πρωθυπουργού για συναίνεση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς επιμένει στις θέσεις που διατύπωσε στο "Ζάππειο ΙΙ".Μόνη βάση για συναίνεση η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά. Κατηγορεί την κυβέρνηση για τρομοκρατία σε βάρος του λαού. Τι είπε για τους "αγανακτισμένους".


"Η μόνη συναίνεση που μπορεί να υπάρξει είναι για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου επί τη βάση της οικονομικής πρότασης της ΝΔ για την επανεκκίνηση της οικονομίας που ξεκινά από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών" δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.


Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει "ούτε σκέψη για συναίνεση στην αύξηση της φορολογίας που προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός".


Αν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε για το φορολογικό θα υπήρχαν προϋποθέσεις ουσιαστικής συζήτησης για ένα πρόγραμμα επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι "τώρα λένε ότι θα αυξήσουν τους φόρους και έτσι ακυρώνουν κάθε βάση συναίνεσης μαζί μας και επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα".


Απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση ρώτησε, "Θέλετε να νομοθετήσουμε μαζί για την αξιοποίηση της περιουσίας; Για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής; για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων; για μεγάλες αποκρατικοποιήσεις που θα φέρουν έσοδα; Για επαναπατρισμό κεφαλαίων; Για συμβάσεις εκχώρησης λιμανιών και αεροδρομίων; Πολύ ευχαρίστως αλλά αφού έχει γίνει η μείωση της φορολογίας και η επανεκκίνηση της Οικονομίας".


Συνέχισε λέγοντας ότι ακόμη και τώρα οι μεγάλες αντιστάσεις βρίσκονται μέσα στο ΠΑΣΟΚ και στους υπουργούς και υπουργίνες που διαφωνούν.


"Όχι" στο Μεσοπρόθεσμο
Ξεκαθάρισε επίσης ότι "στο σύνολό του δεν μπορούμε να ψηφίσουμε το Μεσοπρόθεσμο που δεν περιλαμβάνει μέτρα επανεκκίνησης με πρώτο το φορολογικό" και πρόσθεσε ότι μόλις χθες ο κ. Παπανδρέου είπε ότι "τα περιθώρια για δοκιμές είναι περιορισμένα, τώρα θα αυξήσουμε την φορολογία".


Αναφέρθηκε στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου λέγοντας ότι "Αν μας τα φέρετε όλα σε ένα άρθρο όλα ή τίποτα θα καταψηφίσουμε και θα καταλάβουν όλοι πως εννοείται την συναίνεση". Πρόσθεσε ότι στα επιμέρους άρθρα που μπορούμε να συμφωνήσουμε θα ψηφίσουμε αν τεθούν ξεχωριστά σε ψηφοφορία.


"Η κυβέρνηση τρομάζει το λαό"
Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την τακτική της των τελευταίων δύο εβδομάδων, κάνοντας λόγο για άσκηση τρομοκρατίας σε βάρος του λαού.
"Η κυβέρνηση τρομάζει το λαό με διαρροές για χρεοκοπία και επιστροφή στην δραχμή. Με το που ειπώθηκε αυτό εκτός από την διαρροή καταθέσεων κόπηκαν πιστώσεις για τις ελληνικές επιχειρήσεις και γίνονται δεκτές μόνο πληρωμές τοις μετρητοίς. Όποιος αναφέρεται σε έξοδο από το ευρώ διαπράττει έγκλημα, η στρατηγική του κατευθυνόμενους φόβου πρέπει να σταματήσει".
Αιχμές όμως άφησε και για μερίδα των ΜΜΕ λέγοντας ότι η κριτική του Τύπου είναι θεμιτή αλλά ας έχουν υπόψη τους ότι ο λαός μας ακούει και η διαστρέβλωση των θέσεών μας προσκρούει στην ίδια την κοινωνία, οι διαστρεβλώσεις της πολιτικής μας δεν αντέχει στο χρόνο εμείς αντέχουμε.


Για τους "Αγανακτισμένους"
Ο Αντώνης Σαμαράς, αναφέρθηκε και στο κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών λέγοντας ότι "Αλλαγή πολιτικής και αξιοπρέπειας ζητούν οι πολίτες που συγκεντρώνονται κάθε μέρα και δεν είναι μόνο αγανακτισμένοι αλλά απελπισμένοι και πρέπει να τους ακούσουμε γιατί το κίνημά τους είναι ακομμάτιστο, ειρηνικό, ενωτικό πανεθνικό".



Σαμαράς «Δεν συναινώ στο λάθος» by fon1972


Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα