Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

"ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ" στα Καλάβρυτα ο πρωθυπουργός

Με συνθήματα αποδοκιμασίας υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, κάτοικοι στα Καλάβρυτα, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την επίσκεψη του Καναδού πρωθυπουργού Στήβεν Χάρπερ και της συζύγου του Λορίν Χάρπερ. Παρά τα πρωτόγνωρα μέτρα ασφαλείας...



που είχαν ληφθεί την Κυριακή στα Καλάβρυτα, κάτοικοι της περιοχής κατάφεραν να προσεγγίσουν τον Γιώργο Παπανδρέου και να του εκφράσουν τη δυσαρέσκειά του για την πολιτική που ακολουθεί. Αρκετοί, πάντως, ήταν αυτοί που είχαν συγκεντρωθεί για να χειροκροτήσουν τον πρωθυπουργό.


Στον πεζόδρομο των Καλαβρύτων, την ώρα που περπατούσε ο κ. Παπανδρέου περιστοιχιζόμενος από ισχυρή συνοδεία, ο Σταύρος Βιτάλης πρόεδρος του Πατριωτικού Μετώπου φώναξε προς τον πρωθυπουργό: "Είστε ανεπιθύμητος. Φύγετε από εδώ και δώστε ελπίδα στο λαό". Ο κ. Βιτάλης απομακρύνθηκε άμεσα από τους αστυνομικούς.


Στο λόφο του Καπή, αρκετοί ήταν οι Καλαβρυτινοί που προσέγγισαν τον Γ. Παπανδρέου, υπενθυμίζοντάς του το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων που ακόμη εκκρεμεί.
Ορισμένοι πολίτες, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού, φώναζαν συνθήματα όπως "μας πήρες τη σύνταξη" και "πούλησες την Ελλάδα".


Στο νοσοκομείο Καλαβρύτων, εργαζόμενοι και γιατροί, είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του κτιρίου, όπου είχαν αναρτήσει πανό και μαύρες σημαίες, ζητώντας να μην κλείσει. Στο πανό αναγραφόταν το σύνθημα: "Όχι στη νέα εκτέλεση των Καλαβρύτων".


Στην κεντρική πλατεία πραγματοποιήθηκε η ειρηνική συγκέντρωση των "Αγανακτισμένων πολιτών»".


Αγρότες έκλεισαν τον δρόμο Πούντας - Καλαβρύτων από τις 12 έως τις 3μμ, διεκδικώντας να επιτραπεί στις περιοχές Natura η κτηνοτροφία και η μελισσοκομία, καθώς και να διαγραφούν τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί για το λόγο αυτό.


Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα