Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ο ΜΙΚΗΣ εγείρει τους ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ... (2 video)

(Αλλάζουν όλα;) "Ο λαός πρέπει να ακυρώσει το μνημόνιο" είπε ο Μίκης Θεοδωράκης μιλώντας στα Προπύλαια. Τόνισε ότι κινδυνεύουμε να γίνουμε ξένοι στη χώρα μας και σημείωσε ότι "η λευτεριά κερδίζεται". Αποθέωση με τον κόσμο να τραγουδά το "Ένα το χελιδόνι".. "Να κάνει ο λαός επανάσταση και να δημιουργήσει μια...
ανεξάρτητη κυβέρνηση, πρότεινε ο μεγάλος μας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, μιλώντας σε συγκέντρωση πανεπιστημιακών στα Προπύλαια και ενώπιον χιλιάδων πολιτών.
Κατήγγειλε το μνημόνιο ως σύμβαση που έγινε πίσω από την πλάτη του λαού και τόνισε ότι πρέπει να μαζευτεί τουλάχιστον 1.000.000 κόσμου και να απαιτήσει την ακύρωσή της.
Αν το "άκυρη" το βροντοφωνάξουν 1.000.000 κόσμου, θα ξέρουν οι αγοραστές ότι ο κυρίαρχος ελληνικός λαός θα πάρει πίσω ό,τι πουληθεί.
"Πώς γίνεται ενώ έχουμε δανειστεί τόσα εκατομμύρια να πηγαίνουμε συνεχώς προς τα πίσω;" αναρωτήθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης.
"Τι είδους εθνική ενότητα θα ήταν αυτή όταν μένει απέξω το 70% του ελληνικού λαού" είπε αναφερόμενος στις πιέσεις των Ευρωπαίων για συναίνεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
"Θέλουν συναίνεση με τυφλή υπακοή στην τρόικα, είπε χαρακτηριστικά ο Μίκης Θεοδωράκης.


θεοδωρακης by News247

"Να φύγει ο Παπανδρέου" φώναζαν εν χορώ οι συγκεντρωμένοι.
"Πόσο καιρό ακόμα θα τους ανεχόμαστε;" αναρωτήθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης αναφερόμενος στο 1944 και τον Γέρο της Δημοκρατίας Γεώργιο Παπανδρέου, ο οποίος όπως είπε ο μεγάλος μας συνθέτης, είχε φέρει και εκείνος τότε την ξένη εξάρτηση, όπως και ο εγγονός του.
Ο Μίκης Θεοδωράκης μίλησε και για την επιτροπή για τις αποκρατικοποιήσεις, λέγοντας ότι έχει μπει στο σφυρί όλη μας η περιουσία.
Μάλιστα αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να αγοράσουν την Ακρόπολη οι Τούρκοι.
"Θα είμαστε ένας λαός ξένος στη χώρα του. Αυτό δεν το πάθαμε ούτε με τη γερμανική κατοχή"
Φτάνουμε στο απόλυτο ξεπούλημα της χώρας μας στους ξένους και στην εσχάτη προδοσία, είπε με τον κόσμο να φωνάζει "οι προδότες στο Γουδί"
Ο Μίκης Θεοδωράκης ευχήθηκε να είναι αυτή η μεγάλη συγκέντρωση το χελιδόνι της Άνοιξης και τραγούδησε μαζί με το λαό το "Ένα το χελιδόνι".
Μπροστά σε αυτή την επικείμενη καταστροφή, πιστεύω ότι δεν έχουμε άλλο όπλο από το να διακυρήξουμε ότι θεωρούμε αυτή την επαίσχυντη πράξη άκυρη.
Χαιρετίζουμε το πρώτο ελπιδοφόρο σκίρτημα της ελληνικής νεολαίας των "Αγανακτισμένων", χωρίς να ξεχνάμε τον στίχο του Ελύτη "Ένα το χελιδόνι και η Άνοιξη ακριβή, για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή"
Κλείνοντας την ομιλία του ο Μίκης Θεοδωράκης κάλεσε τον λαό να μην ξεχνά ότι "Η λευτεριά κερδίζεται δεν χαρίζεται"

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα