Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Μπροστά η ΝΔ, αλλά με ποσοστά για... ΚΛΑΜΑΤΑ

Ανατροπή των δεδομένων στο πολιτικό σκηνικό, αλλά με εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά για τα δύο μεγάλα κόμματα, που αποτυπώνει τη δυσφορία και την απαξίωση των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse - RC για τον Τύπο της Κυριακής, η ΝΔ πέρασε μπροστά και προηγείται του ΠΑΣΟΚ.. 

Στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 19,5% έναντι 19% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 9%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, ενώ από 2% συγκεντρώνουν Δημοκρατική Αριστερά, Δημοκρατική Συμμαχία και Άρμα Πολιτών.
Ένα 3,5% δηλώνει πως θα ψηφίσει άλλο κόμμα, το 23,5% αναφέρει πως θα ψηφίσει λευκό είτε θα απέχει από την ψηφοφορία. Το 7,5% δηλώνει αναποφάσιστο.
Ισοπαλία υπάρχει μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά στο ερώτημα για το ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός καθώς συγκεντρώνουν από 20,5%, με το 56% να μην επιλέγει πάντως κανέναν από τους δύο.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 74% των ερωτηθέντων, εκτιμά πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, ενώ το 53% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών.
ALCO: Οριακό προβάδισμα ΠΑΣΟΚ
Δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για το Πρώτο Θέμα καταγράφει οριακό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ.
Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 20,7% έναντι 20,4% της ΝΔ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,9%, ο ΛΑΟΣ με 5,6 , ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,2, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,6, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,3, οι Οικολόγοι με 2 και το Άρμα Πολιτών με 1,1%.
Το 43% των πολιτών συμφωνεί με την στάση του Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το 40% διαφωνεί. Το 82% ξεκαθαρίζει πως δεν θα δεχθεί να πληρώσει νέους φόρους για να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, ενώ το 62% φοβάται ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει και θα υπάρξει αδυναμία ακόμα και στην πληρωμή μισθών και συντάξεων.

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα