Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΣΥΜΜΑΧΙΑ με τη... Δεξιά πρότεινε απόTV100 και "ΒήμαFM" ο Αλέξης Τσίπρας

ΆΝΟΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ. Επιχειρεί ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης. Μιλώντας χθες στο ραδιοσταθμό "Βήμα FM", αλλά και στη δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης, πρότεινε τη δημιουργία ενός συνασπισμού εξουσίας από τα αριστερά της Αριστεράς ώς τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας, ο οποίος δεν θα αποκλείει και δυνάμεις της λαϊκής Δεξιάς με στόχο τον απεγκλωβισμό της χώρας από το μνημόνιο.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό «Bήμα Fm», o κ. Τσίπρας έκανε λόγο χθες για «ένα νέο συνασπισμό εξουσίας που θα προκύψει από ένα πλατύ κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο, από τα αριστερά της Αριστεράς ώς την αριστερά της σοσιαλδημοκρατίας. Κι εκεί εμείς δεν οριοθετούμε και δεν βγάζουμε απ’ έξω ακόμα και δυνάμεις που από τον χώρο της λαϊκής Δεξιάς προερχόμενες, συνειδητοποιούν την ανάγκη της πατριωτικής ευθύνης, να το πω έτσι, να σωθεί η χώρα, να σωθεί η οικονομία, να σωθεί η κοινωνία». Πρόσθεσε μάλιστα ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία στα ελάχιστα και αυτά είναι «ο απεγκλωβισμός της χώρας από το Μνημόνιο».
Ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική στα όσα είπε ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς Λ. Κύρκος σε συνέντευξή του για τα κινήματα ανυπακοής, ότι δηλαδή για ανυπακοή μιλούσε και ο Μουσολίνι. «Λυπάμαι που ακούω τέτοιες κουβέντες από τον Λ. Κύρκο. Νομίζω ότι οι κοντινοί του άνθρωποι θα έπρεπε να τον προστατεύουν περισσότερο», είπε.

ΣΤΗΝ TV100 
Για το σχηματισμό ενιαίου μετώπου κατά του μνημονίου και της φιλομνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες και από το Κεντρικό Δελτίο της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης. Υποστήριξε ότι τη λύση μπορεί να τη δώσει η Αριστερά, ωστόσο αν και απέκλεισε ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ, δεν απέκλεισε τη συμμετοχή σε αυτό το ενιαίο μέτωπο και δυνάμεων που να προέρχονται από το κέντρο ή ακόμη και την κεντροδεξιά.

Για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης θύμισε πως η περιοχή “τα αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια, διότι υπάρχουν πάντα αυτοί που εκμεταλλεύονται τις αγροτικές και άλλες επιδοτήσεις”. Υποστήριξε πως, με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης “αυτοί θα εκμεταλλεύονται και πάλι την κατάσταση” και θύμισε πως “600 δισ. ευρώ ‘έφυγαν’ για την Ελβετία”.

Τέλος χαρακτήρισε “παραλογισμό” την πολιτική της κυβέρνησης στον οικονομικό τομέα, ζήτησε “άλλο μίγμα πολιτικής” και θύμισε την περίπτωση της Αργεντινής, όπου “το ΔΝΤ οδήγησε στη χώρα στην κατάρρευση” και το πρόβλημα βρήκε λύση “με την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και την απαγκίστρωση από το μηχανισμό”.

Ετικέτες , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα