Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΤΑ... ΠΗΡΕ (ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ) Ο ΔΡΟΥΤΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΝΔ ΚΑΙ... ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. Αυτή τη φορά αφορμή στάθηκε η δενδροφύτευση που οργάνωσαν οι ομογενείς στο ακριτικό νησί. Αφορμή για νέες διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα δεν κάνει βήμα πίσω, δεν παραχωρεί δικαιώματα και γη... Ο υπουργός δεν παρέλειψε να καταφερθεί τόσο εναντίον των εξ ανατολάς γειτόνων, όσο και εναντίον της αντιπολίτευσης στη χώρα μας με σκληρές φράσεις, άφησε όμως και αιχμές περί... εξ οικείων βέλη...

Ο κ. Δρούτσας ανέφερε στο χαιρετισμό του στους ακρίτες πως “κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν το νησί σας στην πολιτική, δυστυχώς και κομματική αντιπαράθεση” και σαφώς σε πιο αυστηρό τόνο προς την πλευρά της Τουρκίας τόνισε ότι “ ότι όπως δεν έχει δυστυχώς αλλάξει η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, έτσι δεν άλλαξαν και οι στέρεες απαντήσεις που δίνουμε σε κάθε πρόκληση. Δεν κάνουμε ούτε σπιθαμή πίσω, δεν δεχόμαστε ούτε γρατσουνιά στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, από τη μία άκρη της Ελλάδας ως την άλλη, και βεβαίως δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματα του Καστελόριζου στον φυσικό του πλούτο.”
Και κόντρα με Βενιζέλο;
Ωστόσο μια αποστροφή του κ. Δρούτσα μπορεί να ερμηνευτεί και ως ... μήνυμα προς το ελληνικό υπουργείο άμυνας και τον κ. Βενιζέλο.
Το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ θεώρησε “άδειασμα” την αποκάλυψη από το “Άμυνας” ότι το ιταλικό σκάφος ζήτησε άδεια και από τους Τούρκους για να περάσει ανοιχτά του Καστελόριζου και έτσι ίσως δεν είναι τυχαία η παρακάτω παράγραφος από την ομιλία του κ. Δρούτσα στο ακριτικό νησί...
“ Όπλο της Ελλάδας δεν είναι οι κραυγές, δεν είναι τα συνθήματα, όπλο της Ελλάδας είναι το Διεθνές Δίκαιο, η Διεθνής Νομιμότητα, η θέση μας στη Διεθνή Κοινότητα, όπλο της Ελλάδας και δύναμή της είναι το δίκαιο και η αποφασιστικότητά της να το υπερασπιστεί με την διπλωματία μας και με τις ένοπλες δυνάμεις μας. Κανείς μην τολμήσει ποτέ να επιχειρήσει να διχάσει αυτά τα δύο σώματα, διότι κάνει μόνο ζημιά στην Ελλάδα και στη δυνατότητα και την ικανότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της.”

www.psema.gr - Πηγή:newsit

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα