Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Πυρ ΟΜΑΔΟΝ βουλευτών ΠΑΣΟΚ κατά ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Η ΒΑΣΩ ΤΡΑΒΗΞΕ ΠΡΩΤΗ ΤΗ... ΣΚΑΝΔΑΛΗ. Ομοβροντία από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την ασκούμενη οικονομική πολιτική δέχθηκε ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του αρμόδιου Κοινοβουλευτικού Τομέα (ΚΤΕ). Στον ΚΤΕ πάντως, όπως έχει συμβεί αρκετές φορές σε σχετικές συνεδριάσεις, τη σφοδρότερη κριτική στον κ. Παπακωνσταντίνου άσκησε η κ. Βάσω Παπανδρέου. Η πρώην υπουργός είπε ότι...

...η ασκούμενη πολιτική δεν αποδίδει, καθώς οδηγεί διαρκώς στη λήψη νέων μέτρων γι' αυτό και χρειάζεται διαφορετική στρατηγική. Εκτίμησε ότι είναι πιθανό η Ελλάδα να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της το 2013, ενώ ζήτησε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου. «Δεν έχετε συνολικό σχέδιο», είπε. Ο κ. Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε ότι τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης και μαζί του συντάχθηκε ο κ. Κ. Γείτονας ο οποίος είπε ότι δεν είναι χρήσιμη μια τέτοια δημόσια συζήτηση.
Στα σχεδιαζόμενα μέτρα αναφέρθηκε και η κ. Σοφία Γιαννακά η οποία εξέφρασε δυσκολία να τα υποστηρίξει λόγω της κυβερνητικής ανακολουθίας να διαψεύδει τη λήψη μέτρων, αλλά τελικώς να προχωρεί στην υιοθέτηση νέων. Η κ. Νάντια Γιαννακοπούλου τάχθηκε εναντίον του πακέτου των 30 δισ. ευρώ στις τράπεζες δίχως να εξασφαλισθούν εγγυήσεις. Ο κ. Μ. Κατρίνης πρότεινε τη συγχώνευση ΚΕΔ και Τουριστικών Ακινήτων και ένταξή τους στη Γ. Γ. Δημόσιας Περιουσίας. Ο κ. Παπακωνσταντίνου από την πλευρά του υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν εκ νέου οριζόντια μέτρα, αλλά αντιθέτως θα προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. 

Ως προς την αναδιάρθρωση ο κ. Π. Κουκουλόπουλος είπε στη ΝΕΤ, ότι «είναι τελευταία ή πρώτη ενέργεια μιας κυβέρνησης, ή ξεκινώντας τη θητεία της ή καθώς την τελειώνει και πάει σε εκλογές, ή πριν ή μετά από εκλογές γίνεται μία τέτοια ενέργεια». Η κ. Ελενα Παναρίτη δήλωσε (στον Φλας, ότι δεν πρέπει «να δαιμονοποιούμε» τη συζήτηση περί αναδιάρθρωσης. 

Ετικέτες , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα