Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: ΥΠΕΡΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ!

Σε υπερυπουργό μετατρέπεται πλέον ο Γιάννης Ραγκούσης μετά τις διευκρινίσεις και την κατανομή των αρμοδιοτήτων μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών. Στοιχείο, που όπως και αν το κάνουμε, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται αντιπάθειες προς το πρόσωπο του υπουργού εσωτερικών.
Αυτό που σκέφτονται πολλοί στο ΠΑΣΟΚ, αλλά κανένας δεν τολμάει να πει, είναι πως ο χθεσινός Γιάννης Ραγκούσης, κατόρθωσε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να αποτελεί το νούμερο 2 στο κίνημα και να ορίζει καταστάσεις και πράγματα. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ικανός αριθμός υποψηφίων, ανήκει στο μηχανισμό του, στοιχείο που ενισχύει την άποψη πως ο κ. Ραγκούσης έχει ξεκινήσει ήδη να δουλεύει για την επόμενη ημέρα. Με την ενίσχυση του και σε κυβερνητικό επίπεδο, απορροφά σημαντικό αριθμό βουλευτών και στελεχών, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη θέση του.
Ειδικότερα ο υπουργός Εσωτερικών , στο πλαίσιο της συνολικής ευθύνης που έχει για την επικοινωνία και την ενημέρωση της κυβέρνησης, αναλαμβάνει και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και προφανώς και την ευθύνη για το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αντιθέτως παραμένει στο υπουργείο Πολιτισμού και ανατίθεται στον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Τηλέμαχο Χυτήρη η ευθύνη για την ΕΡΤ.
Στην αρμοδιότητα του Παύλου Γερουλάνου ως υπουργού Πολιτισμού παραμένει και ο ΟΠΑΠ και δεν τίθεται υπό τον Ανδρέα Λοβέρδο .
Οι επενδύσεις, που είχαν αποτελέσει το μήλον της Έριδος μεταξύ του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, χωρίστηκαν στα δύο, με τον κ. Παμπούκη να κρατάει αυτό που αρχικά είχε ειπωθεί κατά τον ανασχηματισμό, τις στρατηγικές επενδύσεις, και τον κ. Χρυσοχοΐδη να κρατάει το ΕΣΠΑ.
Στις αρμοδιότητες της Λούκας Κατσέλη ως υπουργού Εργασίας μετατίθεται από το υπουργείο Παιδείας η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. Ο ΕΦΕΤ αποσπάται από τις αρμοδιότητες του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, και εντάσσεται  στο υπουργείο Υγείας, Άθλησης και Διατροφής. Το ίδιο υπουργείο χάνει και τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή που μετακινείται στο υπουργείο Εργασίας.
Το υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων, Αλιείας και Νήσων που ανέλαβε ο Γιάννης Διαμαντίδης «προικίζεται» με τις ναυτιλιακές υποθέσεις, τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες , καθώς και με την αλιεία.  
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος αναλαμβάνει το ξεμπλοκάρισμα όλων των εκκρεμών επενδύσεων, με πρώτη την επένδυση του Κατάρ στον Αστακό.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα