Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΑΜΑΡΑΣ: "Θα πείσω την Ευρώπη για την αλλαγή πολιτικής"

Τη διεξαγωγή εκλογών ζήτησε εκ νέου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 76ης ΔΕΘ. Υποστήριξε ότι θα πείσει την τρόικα για την ορθότητα των προτάσεών του και δεν θα χάσει δόση από το δάνειο για τη διάσωση της χώρας. Όπως είπε η κυβέρνηση έχει οδηγήσει τη χώρα σε οικονομική καθίζηση και έχει χάσει την επαφή με την κοινωνία. 

«Βρισκόμαστε σε μία κατάσταση που (η κυβέρνηση) δεν έχει αντιληφθεί, δεν έχει βγει στην αγορά να δει τα λουκέτα και τις επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να κλείσουν. Δεν κυκλοφορούν ανάμεσα στους ανέργους, στον απαλό άνθρωπο, τον οικογενειάρχη που δεν ξέρει πώς θα ζήσει τα παιδιά του».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι στην κυβέρνηση έχουν γίνει φορολάτρες. «Πείτε ένα βιβλίο οικονομικών που προτείνει αύξηση φόρων στην ύφεση. Δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν πάει άλλο; Ζήσαμε τον έκτακτο φόρο στα ακίνητα. Δεν αρμέγουν την αγελάδα την σκοτώνουν».

Ακόμη, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι την ίδια ώρα διορίζει από την πίσω πόρτα 25.000 ανθρώπους και κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση είνια «αιχμάλωτη, ανίκανη να πιάσει τους στόχους της».

Αναρωτήθηκε, δε, αν «υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να πιστεύει πως αυτή η πολιτική μπορεί να περπατήσει;».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «ερασιτεχνική μπλόφα του Βενιζέλου με την τρόικα» και υπογραφή συμφωνίας φιάσκο με την Φινλανδία για τις εγγυήσεις.

Σε ερώτηση για τη συναίνεση, ο Αντ.Σαμαράς ανέφερε πως το «πρόβλημα είναι πολιτικό» και σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ «πελαγοδρομεί, και είναι επόμενο αφού ζει υπαρξιακή κρίση». Η ΝΔ συμφώνησε να βάλει πλάτη και να «αφαιρέσουμε τα προνόμια Φωτόπουλου, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το κάνει το κάνει;» ρώτησε ο κ. Σαμαράς.

«Το πρόβλημα δεν είναι η ένωση των δύο, υπηρετούμε δύο τελείως διαφορετικές αντιλήψεις, οι λύσεις πρέπει να είναι καθαρές, όπως οι εκλογές» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σε ερώτηση για τις απολύσεις στο Δημόσιο που ζητά η τρόικα, ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για γνώριμο σκηνικό «μίνι ή μάξι τραγωδίας» πριν από κάθε δόση, με νέα μέτρα. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η τρόικα γνωρίζει ότι εμείς επιζητούμε έναν άλλο τρόπο, τον οποιο έχουμε γνωστοποιήσει και πρόσθεσε πως η παράταξή του πιστεύει στις αποκρατικοποιήσεις.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε: «Μην έχετε τη λάθος εντύπωση, κάποια Κυριακή θα έχουμε εκλογές, και τη Δευτέρα δεν θα έχει αλλάξει τίποτα, αλλά η Ευρώπη αξίζει να δώσει μία ευκαιρία σε μία παράταξη με κατ' εξοχή φιλελεύθερη και ευρωπαϊκή πολιτική» και κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Δόση δεν θα χάσω, αλλά θα τους πείσω».

www.psema.gr - Πηγή:

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση:

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Αρχική σελίδα