Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Σε Κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

«Επειδή η ερχόμενη εβδομάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου στην ευρωζώνη και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η χώρα, ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, αποφάσισε να αναβάλλει την προγραμματισμένη επισκεψή του στις ΗΠΑ». Με αυτή την ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού...
έκανε γνωστό ότι ο κ. Παπανδρέου αναβάλλει τη μετάβασή του στις ΗΠΑ όπου επρόκειτο να ταξιδέψει για να λάβει μέρος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ενώ σχεδίαζε και σειρά συναντήσεων με την ηγεσία του ΔΝΤ.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται αυτή την ώρα σε πτήση από το Λονδίνο προς Αθήνα, ενώ είχε προηγηθεί τηλεφωνική του επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σε αυτό το τηλεφώνημα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος του μετέφερε το κλίμα που αντιμετώπισε στην Πολωνία που χαρακτηρίζεται από δυσπιστία μέχρι εχθρότητα των εταίρων μας απέναντι στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση του Ecofin σήμερα οι εταίροι μας απέρριψαν το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης όπως αυτό παρουσιάστηκε από τον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο. Μόλις ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις αρνητικές αυτές εξελίξεις κρίθηκε επιβεβλημένο να ακυρωθεί το ταξίδι στις ΗΠΑ, ώστε να χειριστεί τα ζητήματα και τις εξελίξεις ο ίδιος.

Ενδεικτικό της αναταραχής που επικράτησε τις τελευταίες ώρες είναι ότι μόλις έγινε γνωστό από δημοσιογραφικές πηγές ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έχει φτάσει στις ΗΠΑ, η είδηση δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί αφού οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου αλλά και αρμόδιοι υπουργοί δεν γνώριζαν τι ακριβώς έχει συμβεί ή δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα.


Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα