Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΑΜΑΡΑΣ: "Δεν θα σας πω λεφτά υπάρχουν"

Στην ανάγκη αναγέννησης της ελληνικής οικονομίας που σήμερα βουλιάζει αναφέρθηκε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει το "κλωτσοσκούφι" κανενός κερδοσκόπου, ενώ αναφέρθηκε και στο περιστατικό αποχώρησης της τρόικας από τη χώρα που, όπως ανέφερε, οδήγησε στην κρίση αξιοπιστίας της χώρας μας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε την ανάγκη να μπει ένα τέλος στην ύφεση, προκειμένου η χώρα να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

"Δεν θα χαϊδέψω αυτιά. Δεν είμαι εδώ για να πω ψέμματα. Είμαι εδώ για να πω αλήθειες", σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση, ενώ σημείωσε πως "δεν σας πω πως λεφτά υπάρχουν γιατί δεν λέω τέτοια".

"Τα εύκολα ψέμματα τα χορτάσατε", συμπλήρωσε, τονίζοντας πως δεν πρέπει να τους ζητάνε τα ρέστα εκείνοι που έχουν τις μεγαλύτερες ευθύνες.

Μετά το σάλο που προέκυψε για το έλλειμμα, ο Αντώνης Σαμαράς επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι αμείλικτη αν αποκαλυφθεί οργανωμένο σχέδιο πλαστογράφησης των πραγματικών στοιχείων.

"Όταν είναι για το καλό της χώρας μας οφείλουμε να επιμείνουμε. Όταν εφαρμόζεται πολιτική που βλάπτει τη χώρα μου το λέω", σημείωσε.

"Ζητάμε να μας δοθεί ευκαιρία να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος", ανέφερε, τονίζοντας πως είναι από εκείνους που θέλουν να δοθεί η ευκαιρία στην Ελλάδα να λύσει τα προβλήματά της.

Ζήτησε τη στήριξη του κόσμου, επισημαίνοντας ότι κινδυνεύουμε όλοι μαζί και όλοι μαζί θα σωθούμε.

"Η συμφωνία της 21ης Ιουλίου είναι σημαντική αλλά η κυβέρνηση έκανε μια σειρά από σφάλματα. Η κυβέρνηση διέλυσε την οικονομία", ανέφερε, ενώ κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι κατέστρεψε την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό.

"Ο Πρωθυπουργός μας ζήτησε να αποστομώσουμε όσους συκοφαντούν την Ελλάδα. Ο ίδιος συκοφάντησε την Ελλάδα", τόνισε.

Επισήμανε μάλιστα πως τα σενάρια για επιστροφή στη δραχμή προέρχονται από κυβερνητικές πηγές και όχι από τη Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας πως η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη.

Οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας

"Φορολογούν εκτάκτως για έκτη φορά και τα ακίνητα. Αυτή τη στιγμή με τα απανωτά χαράτσια κλείνουν και τις κερδοφόρες επιχειρήσεις. Άντε να δούμε τι θα μείνει να φορολογήσουν.

Ζητάμε να μειωθούν οι εργοδοτικές εισφορές, να επιστρέψει το αφορολόγητο στις 12.000. Πρέπει να απλοποιήσουμε τη φορολογία, να υπάρχουν σε 200 σελίδες τα πάντα. Σήμερα βρίσκονται παντού και αλλάζουν συνεχώς.

Να πέσει το ΦΠΑ εκεί που ήταν πριν από δύο χρόνια. Με την αύξηση χάνει το κράτος. Αυξάνονται οι άνεργοι.

Η παραδοσιακή ατμομηχανή της οικονομίας μας ήταν η οικοδομική δραστηριότητα. Πρέπει αυτή η μηχανή να ανάψει.

Αυτή η κυβέρνηση των μαθητευόμενων μάγων θα φτάσει να φορολογήσει και τον αέρα που αναπνέουμε", σχολίασε.

Αναφέρθηκε στην ενοποίηση των υπουργείων -να γίνουν δώδεκα- που είχαν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας πως το καλό θα έρθει στην Ελλάδα και πως οι Έλληνες μπορούμε.

"Το νομοσχέδιο που έφερε για τα Πανεπιστήμια δεν προέβλεπε την κατάργηση του ασύλου. Εμείς καταργήσαμε το άσυλο, εμείς θα αναβαθμίσουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο", σημείωσε.

Αναφέρθηκε και στο "χάος" που προέκυψε τη φετινή χρονιά με τα βιβλία και τις φωτοτυπίες, σημειώνοντας πως το πρόβλημα με τα βιβλία δεν είναι μόνο τι γράφουν αλλά και τι παραλείπουν να γράφουν.

"Εξαφανίστηκαν από τα βιβλία Έλληνες στοχαστές", συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά τη λαθρομετανάστευση, σημείωσε ότι θα καταργήσει αμέσως το νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια που έκανε την Ελλάδα μαγνήτη.

Αναφερόμενος στους χρήστες ναρκωτικών, σημείωσε ότι τα ναρκωτικά δεν είναι μόνο βλαβερά για τον τόπο, αλλά και για την κουλτούρα του τόπου.

"Δεν θέλουμε να γίνουμε Άμστερνταμ", σχολίασε, τονίζοντας ότι θα αλλάξει το νόμο για τα ναρκωτικά.

Αναφερόμενος στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία, σημείωσε ότι μείωσαν τις εργοδοτικές εισφορές, ενώ στην Ελλάδα έχουμε ύφεση 6%.

"Ζητάμε να αποκασταθούν οι συντάξεις που είναι κάτω από τα 700 ευρώ. Αυτό που ζητάμε είναι ρεαλιστικό. Πρέπει να διορθώσουμε το πρόγραμμα, να πιάσουμε τους στόχους και να βγούμε στις αγορές. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τις αλλαγές", τόνισε.

Το πρόγραμμα, όπως ανέφερε, έχει ήδη αποτύχει, ενώ σημείωσε ότι αυτά που πρέπει να γίνουν θα τα κάνουμε καλύτερα και αυτά που δεν πρέπει θα πείσουμε να τα αλλάξουν.

Αναφερόμενος στα όσα έχουν διαδραματιστεί τις τελευταίες ημέρες, σχολίασε πως επαναδιαπραγμάτευση δεν είναι αυτή η φαρσοκωμωδία που παρακολουθήσαμε.

Επανέλαβε μάλιστα πως η μόνη λύση που υπάρχει είναι οι εκλογές. "Ξέρετε ότι δεν εκβίαζα για εκλογές", τόνισε, σημειώνοντας πως ο λαός θα δώσει ισχυρή εντολή για καθαρές λύσεις.

"Ας γνωρίζει ο κύριος Παπανδρέου πως τα εθνικά θέματα τα παρακολουθώ κάθε μέρα. Όλα αυτά απαιτούν ισχυρές κυβερνήσεις", σχολίασε.

"Το λεφτά υπάρχουν θα μείνει στην ιστορία", σημείωσε, επισημαίνοντας πως θα ζητήσει σε αυτές τις εκλογές ισχυρή εντολή.

"Ξέρουν ότι δεν είμαστε ίδιοι. Απευθύνομαι σε εσάς. Έχετέ μου εμπιστοσύνη, μαζί θα αλλάξουμε την Ελλάδα, μαζί μπορούμε. Θα ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας. Ακόμα και ο Ντελόρ έδωσε την πιο ξεκάθαρη απάντηση. Στην ΕΕ το κάθε ευρωπαϊκό κράτος είναι αναντικατάστατο", τόνισε.

"Το όνειρό μου έχει να κάνει με την ελευθερία μας. Σε δέκα χρόνια θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια της ελευθερίας μας. Δεν θα επιτρέψουμε να γιορτάσει τα 200 χρόνια της ελευθερίας μας ποτέ οικονομικά δέσμιοι", επισήμανε.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Αντώνης Σαμαράς απηύθυνε κάλεσμα σε συστράτευση σε όλους τους Έλληνες, ζητώντας ουσιαστικά πρόωρες εκλογές για να υπάρξει νωπή λαϊκή εντολή και επαναδιαπραγμάτευση των όρων.

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα