Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΝΤΟΡΑ - ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ

«Διαπιστώσαμε ότι έχουμε πάρα πολλά κοινά, κοινές αντιλήψεις σε πάρα πολλά πράγματα και πιστεύω το ότι η όποια συνεργασία θα προκύψει και θα χρειαστεί να προκύψει στο μέλλον, θα έχει πολύ καλά αποτελέσματα», δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μετά τη συνάντηση. «Οι δε προτάσεις του δήμου Θεσσαλονίκης για την αύξηση της επιχειρηματικότητας, οι προτάσεις του για τη Διεθνή Έκθεση, οι προτάσεις του για ένα διαφορετικό αύριο της πόλης της Θεσσαλονίκης, εμάς μας βρίσκουν σύμφωνους. Αυτή τη στιγμή λοιπόν, αυτό το οποίο χρειάζεται είναι να υλοποιηθούν και να εφαρμοστούν. Και επειδή εξαρτώνται από τις κυβερνητικές αποφάσεις, αυτό που τώρα χρειάζεται είναι η επίσπευση αυτών των αποφάσεων», είπε η κ. Μπακογιάννη. Σε ερώτηση για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας απάντησε: «Είπα από την πρώτη στιγμή ότι η σοσιαλιστική λογική του 10%, η οποία εφαρμόζεται σε όλους ανεξαιρέτως, ασχέτως αξιολόγησης, ασχέτως ιεράρχησης στόχων, είναι άλλο ένα λάθος της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση οφείλει π.χ. Οργανισμούς οι οποίοι είναι άχρηστοι και έφερα πριν παράδειγμα στη συνέντευξη τύπου τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ) που δεν έχει εξάγει τίποτα άλλο εκτός από τους εργαζόμενους του σε ταξίδια, να τους κλείσει. Και να κρατήσει εκεί τους εργαζόμενους που είναι χρήσιμοι και που είναι απαραίτητοι».

Ο δήμαρχος, από την πλευρά του, επισήμανε: «Θα συμφωνήσω απολύτως με αυτό που λέει η κυρία Μπακογιάννη. Αυτή η λογική του 10% τη φαντάστηκαν άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν αντίληψη του πως λειτουργεί η κοινωνία.

Το παράδειγμα του ΟΠΕ π.χ. είναι εκπληκτικό. Είναι από τους Οργανισμούς που πρέπει να κλείσουν 100%. Είναι ορισμένοι που πρέπει να περιοριστούν στο 50% και άλλοι που πρέπει να κλείσουν 150%. Και φυσικά και οι δήμοι. Εγώ δεν το έχω κρύψει, θεωρώ ότι οι δήμοι είναι υπεράριθμοι. Και όχι μόνο της Θεσσαλονίκης. Από εκεί και πέρα θα εφαρμόσουμε τις εντολές των δανειστών μας και αυτό το υπογραμμίζω».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα