Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ των Αγανακτισμένων στο ΠΑΣΟΚ - Ανεξάρτητος ο ΛΙΑΝΗΣ, Παραιτήθηκε ο ΚΟΤΣΑΚΑΣ


Άρχισε η... επανάσταση στο ΠΑΣΟΚ εν όψει μεσοπρόθεσμου, δίνοντας... βραχεία προοπτική πλέον σε πρόωρες εκλογές! Ο Γιώργος Λιάνης, βουλευτής Φλώρινας, ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του. Λίγες ώρες πριν, το ιστορικό στέλεχος Αντώνης Κοτσακάς, πρώην υπουργός, παραιτήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώτος έφυγε. Πόσοι ακολουθούν; Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μετρά 155 μέλη από το απόγευμα της Τρίτης, καθώς ο Γιώργος Λιάνης ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής και στον πρωθυπουργό. Ως αιτία, επικαλείται τη διαφωνία του με την οικονομική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση: «Αποτύχαμε και έκτοτε αναγκαζόμαστε να κρύβουμε την αλήθεια από το λαό συνεχώς. Ο χρόνος που πέρασε με το Μνημόνιο ήταν ένας μαρτυρικός χρόνος θυσιών που αποδείχθηκαν μάταιες για τους Έλληνες. Μάταιες διότι οδήγησαν στο Μεσοπρόθεσμο και μοιραία θα ακολουθήσει κι άλλο χειρότερο», σημειώνει.

Νωρίτερα, ο έτερος διαφωνών βουλευτής Αλέκος Αθανασιάδης επανέλαβε, σε όλους τους τόνους, ότι θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, αλλά δεν θα παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα.

Και σε καταψήφιση και σε παραίτηση προσανατολίζεται ο Γιάννης Αμοιρίδης, ανάλογο προβληματισμό φέρεται να εκφράζουν ο Γιάννης Βούρος και η Χρύσα Αράπογλου, ενώ το μεσημέρι παραιτήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός Αντώνης Κοτσακάς.

Οι εξελίξεις αυτές αποδυναμώνουν τους ισχυρισμούς κυβερνητικών παραγόντων ότι πίσω από τις διαφωνίες κρύβεται συντονισμένη προσπάθεια των «βενιζελικών» προκειμένου να φέρουν σε ακόμη πιο δεινή θέση τον Γιώργο Παπανδρέου. Κι αυτό διότι οι κύριοι Αθανασιάδης, Κοτσακάς και η κ. Αράπογλου είχαν υποστηρίξει με θέρμη τον σημερινό πρωθυπουργό όταν διεκδικούσε την ηγεσία του κόμματος, ενώ ο κ. Αμοιρίδης είχε στηρίξει τον Κώστα Σκανδαλίδη.

Με άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα «χτύπησε» πάλι σήμερα ο Μίμης Ανδρουλάκης, προτείνοντας είτε να ψηφισθεί το Μεσοπρόθεσμο από 180 βουλευτές, είτε, εάν αυτή η προσπάθεια δεν ευοδωθεί, να στηθούν πρόωρες κάλπες.

Το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, επιμένοντας ότι «δεν υπάρχει για την κυβέρνηση θέμα παραιτήσεων βουλευτών», τους οποίους ωστόσο κάλεσε να υπερψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο διότι «αυτό είναι το ιστορικό τους καθήκον».

Για αύριο –Τετάρτη– μεσημέρι έχει προγραμματισθεί νέα συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) ΠΑΣΟΚ, όπου αναμένεται να ξιφουλκήσουν κι άλλοι βουλευτές – με πρώτη τη Βάσω Παπανδρέου η οποία είναι και πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

Ο Α. Κοτσακάς

Ο κ. Κοτσακάς, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κινήματος και πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, το γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, Μιχάλη Καρχιμάκη και με κοινοποίηση προς τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ο κ. Κοτσακάς αναφέρει μεταξύ άλλων ότι παραιτείται από το "τέως ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζοντας εξ αρχής ότι δεν φεύγω εγώ από το κίνημα, αλλά το ΠΑΣΟΚ έφυγε από το ΠΑΣΟΚ".
Επικαλούμενος την αποστροφή του πρωθυπουργού ότι "θα προχωρήσει με αυτούς που θέλουν να αλλάξει η Ελλάδα", ο κ. Κοτσακάς προσθέτει ότι ανήκει σε αυτούς που υποστηρίζουν μεγάλες αλλαγές για να αντιμετωπιστεί το αύριο, "όμως ο κ. Παπανδρέου δεν διευκρινίζει την κατεύθυνση και τον στόχο και τα συμπεράσματα από τα δείγματα γραφής δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Θέλω να παραμείνω συνεπής σε αρχές και αξίες που υπηρέτησα στην πολιτική μου διαδρομή".

www.psema.gr - Πηγή:www.capital.gr (Μαρίνα Μάνη),corfupress.com

Ετικέτες , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα